sobota, 5 lipca 2014

Szaszłyki wieprzowe w marynacie miodowo - ziołowej




Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki)
2 cebule 
2 papryki
15 pieczarek

Marynata:
3 łyżki miodu
4 ząbki czosnku 
2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej
0,5 łyżeczki papryki ostrej
szczypta pieprzu cytrynowego
1 łyżka bazylii suszonej
1 łyżka kolendry suszonej
1 łyżka tymianku suszonego
0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżki oliwy
sól

Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie włożyć do dużej miski, dodać składniki marynaty i dobrze wymieszać. Miskę okryć folią i zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia obrać pieczarki, cebulę pokroić w ćwiartki i paprykę w większą kostkę. Na przemian nadziewać na patyczki i grillować
Smacznego ! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz