Sernik Malinowy
Sernik malinowy pychota :D
Składniki:
1 kg sera twarogu
500 g malin + ok 100 g do dekoracji
2 galaretki malinowe
40 g cukru pudru
1 cukier wanilinowy
150 g herbatników
75 g masła
Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Twarożek ubijamy robotem na puszysto, dodajemy cukier. W osobnym naczyniu 2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Maliny blendujemy i mieszamy z ostudzoną galaretką następnie łączymy z serem. Gotową masę twarogową wlewamy do tortownicy, dekorujemy świeżymi malinami i wstawiamy do lodówki na ok 2h.
Smacznego!
Sernik idealny na upały.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Mega prosty do zrobienia, muszę to wypróbować.
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł na deserek. Na pewno wypróbuję, ale twaróg zastąpię serkiem mascarpone:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie i nieskomplikowanie :-) zamierzam zrobić w weekend ... proszę o info na jaką formę (średnica?) podano proporcję.
OdpowiedzUsuńPrzygotowałam sernik w standardowej tortownicy 😉
Usuńja mam tortownice: 20, 24, 26 i 28 cm... która z nich to twoja standardowa ;-) ?
OdpowiedzUsuńTutaj użyłam tortownicy 26cm 😉 ale sądzę, że każda może być z tym że będzie różna grubość. Pozdrawiam
Usuń