piątek, 18 lipca 2014

Sernik Malinowy



Sernik malinowy pychota :D

Składniki:
1 kg sera twarogu 
500 g malin + ok 100 g do dekoracji
2 galaretki malinowe
40 g cukru pudru
1 cukier wanilinowy
150 g herbatników
75 g masła


Przygotowanie:
Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Twarożek ubijamy robotem na puszysto, dodajemy cukier. W osobnym naczyniu 2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Maliny blendujemy i mieszamy z ostudzoną galaretką następnie łączymy z serem. Gotową masę twarogową wlewamy do tortownicy, dekorujemy świeżymi malinami i wstawiamy do lodówki na ok 2h.



Smacznego! 

8 komentarzy:

  1. Sernik idealny na upały.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mega prosty do zrobienia, muszę to wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialny pomysł na deserek. Na pewno wypróbuję, ale twaróg zastąpię serkiem mascarpone:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda smakowicie i nieskomplikowanie :-) zamierzam zrobić w weekend ... proszę o info na jaką formę (średnica?) podano proporcję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przygotowałam sernik w standardowej tortownicy 😉

      Usuń
  5. ja mam tortownice: 20, 24, 26 i 28 cm... która z nich to twoja standardowa ;-) ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tutaj użyłam tortownicy 26cm 😉 ale sądzę, że każda może być z tym że będzie różna grubość. Pozdrawiam

      Usuń