sobota, 12 lipca 2014

Nadziewana bagietka

Nadziewana bagietka czyli pomysł na imprezę lub przekąskę kibica
Szybka w przygotowaniu i nie wymaga rozdawania sztućców każdemu z gości. Pyszne, mięciutkie bagietki z farszem takim jak lubisz idealne na imprezy, ulubione przez dzieci no i również sprawdzą się świetnie także jako przekąska kibica!





Składniki:

3 średnie bagietki

125 g śmietankowego serka naturalnego
100 g kiełków z rzodkiewki 
150 g mini salami pleśniowego
pęczek szczypiorku 
2 ugotowane na twardo jajka 
sól
pieprz

Przygotowanie:
Z bagietek odkrajamy piętki i nożem rozpychamy środek na boki tak aby powstał "tunel". Salami, szczypiorek i jajka siekamy w drobna kostkę. W misce łączymy wszystkie produkty doprawiając do smaku i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masą nadziewane bagietki. Podajemy pokrojoną w grubsze plasterki.




Smacznego!

3 komentarze:

  1. jakie to proste! z pewnością spróbuję - super pomysł <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Można nadzienie zrobić z tuńczyka w oleju +jajko na twardo +odrobina majonezu +pokrojone w kostkę pomidory + ostra papryka .majonezem smarujemy wewnątrz bagietkę resztę składników mieszamy i faszerujemy bagietkę,pycha :)

    OdpowiedzUsuń