czwartek, 31 lipca 2014

Karkówka z kością w ziołach i miodzie



Składniki :
4 kotlety  karkowe z kością (jeden ok 250g)
4 duże łyżki miodu


Marynata:
1 łyżeczka  nasion kopru
1 łyżeczka suszonej kolendry
1 łyżeczka chilli
0,5 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu kolorowego
0,5 łyżeczki soli
2 ząbki czosnku
0,5 łyżeczki gorczycy
0,5 szklanki oleju
sok z połowy cytryny




Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w misce i nacieramy mięso. Karkówkę zostawiamy w marynacie na ok 12h najlepiej przygotować marynatę na noc. Tak przygotowaną karkówkę układamy na grilla ( ja użyłam patelni grillowej). Podczas grillowania kotlety smarujemy miodem. 




Smacznego!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam mięso z kością bo jest bardzo soczyste, a twoja propozycja tak smakowicie wygląda, że chętnie wypróbuję przepis.
    Gorąco pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń