Karkówka z kością w ziołach i miodzie
Składniki :
4 kotlety karkowe z kością (jeden ok 250g)
4 duże łyżki
miodu
Marynata:
1 łyżeczka nasion kopru
1 łyżeczka
suszonej kolendry
1 łyżeczka
chilli
0,5 łyżeczki
grubo zmielonego pieprzu kolorowego
0,5 łyżeczki
soli
2 ząbki
czosnku
0,5 łyżeczki
gorczycy
0,5 szklanki
oleju
sok z połowy
cytryny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w misce i
nacieramy mięso. Karkówkę zostawiamy w marynacie na ok 12h najlepiej
przygotować marynatę na noc. Tak przygotowaną karkówkę układamy na grilla ( ja
użyłam patelni grillowej). Podczas grillowania kotlety smarujemy miodem.
Smacznego!
Uwielbiam mięso z kością bo jest bardzo soczyste, a twoja propozycja tak smakowicie wygląda, że chętnie wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńGorąco pozdrawiam!