sobota, 8 listopada 2014

Zapiekane jajka na cebuli


Dzisiaj na śniadanie jajka zapiekana na cebuli z serkiem ziołowym. Uwielbiam :) Co prawda fit nie są ale obłędnie smakują i to im się wybacza. Mała patelenka wystarcza na całą moją rodzinę, jest potrawą jednopatelniową, a co najważniejsze wszyscy z niej jemy nie używając talerzy. Każdy twierdzi, że z niej lepiej smakuje :)

Składniki:
5 jajek
2 cebule białe
1 cebula czerwona
pęczek pietruszki
2 łyżki masła
6 łyżek serka topionego ze szczypiorkiem
1 łyżeczka słodkiej papryki
pieprz, sól do smaku

Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w krążki, każdy krążek smarujemy serkiem topionym. Patelnię rozgrzewamy i krążki smażymy na maśle ok 10 minut, dodajemy posiekana pietruszkę, solimy i pieprzymy. Zmniejszamy ogień i wbijamy jajka, posypujemy solą i pieprzem. Jak jajka się zetną dekorujemy świeżą pietruszką i podajemy.



Smacznego!


2 komentarze:

  1. O! Takie śniadanie to ja rozumiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na obiadek miałam dzisiaj jajka sadzone, a to danie wygląda pysznie, z chęcią bym zjadła. Pozdrowionka :-)

    OdpowiedzUsuń