niedziela, 16 listopada 2014

Cukinia z kaszą jaglaną i chorizo



I znowu Wam serwuję Szybki obiadek. Dzisiaj cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kiełbaską chorizo ​​i serami. Pychota! Może nie do końca fit jak to u mnie ale w kuchni liczy się smak a to Najważniejsze!


Składniki:
2 Średnie cukinie
pęczek pietruszki
40 g kiełbasy chorizo ​​(ja użyłam  pikantnej)
40 g sera mozzarelli
30 g sera gouda
0,5 szklanki kaszy jaglanej
5 listków świeżej bazylii / 0,5 łyżeczki suszonej
Sól i pieprz to Smaku

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj 

Przygotowanie:
Kaszę wsypać o garnuszka i zalać 1,5 szklanki gorącej wody, przykryć i odstawić na 20 minut, następnie zagotować z solą i gotować ok 20 minut, odcedzić i ostudzić. W miseczce wymieszać kaszę, kiełbaskę pokrojoną w kostkę, ser mozzarella pokrojony w kostkę i goudę starkowaną ( zostawić troszkę do posypania), pęczek pietruszki i doprawić do smaku. 

Cukinie umyć, przekroić wzdłuż Na pół, wydrążyć pestki i wyłożyć na blache pokrytą pergaminem. Korytka wypełnić farszem i piec w piekarniku rozgrzanym 200 C przez 30-40 Minut. PRZED końcem 10 Minut posypać startym serem. 





Smacznego!





5 komentarzy:

  1. przepis już w zakładkach, jak tylko dorwę jakąś cukinię muszę wypróbować, bo uwielbiam wszystko co z cukinią :D pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie i zdrowo, czego chcieć więcej? ^^

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym to danie z chęcią na obiadek, dawno u mnie nie było faszerowanych warzyw, czas to nadrobić :-)

    OdpowiedzUsuń