wtorek, 18 listopada 2014

Zapiekane jajka z jogurtem




Smaczne i szybkie śniadanie jest podstawą udanego dnia.  Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :)

Składniki:
3 jajka
4 łyżki jogurtu greckiego
3 g kiełków (użyłam rzodkiewki)
20 g boczku wędzonego
0,5 łyżeczki papryki słodkiej
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Jajka należy rozbełtać i połączyć z jogurtem i kiełkami. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy bez tłuszczu, dodajemy do mieszanki jajecznej i doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Przelewamy do 4 naczynek przeznaczonych do zapiekania.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C. 



Smacznego ! 

4 komentarze: