Zapiekane jajka z jogurtem
Smaczne i szybkie śniadanie jest podstawą udanego dnia. Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :)
Składniki:
3 jajka
4 łyżki jogurtu greckiego
3 g kiełków (użyłam rzodkiewki)
20 g boczku wędzonego
0,5 łyżeczki papryki słodkiej
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka należy rozbełtać i połączyć z jogurtem i kiełkami. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy bez tłuszczu, dodajemy do mieszanki jajecznej i doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Przelewamy do 4 naczynek przeznaczonych do zapiekania.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C.
Smacznego !
No proszę jaki fajny pomysł na śniadanko :-):-):-)
OdpowiedzUsuńPychotka!!!
OdpowiedzUsuńPyszne! Aż mi leciutko oko poleciało w stronę lodówki ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuń