czwartek, 27 listopada 2014

Owsianka orzechowa z kaki



Każdy zna owsiankę! Na pewno nie raz w Waszych domach pojawia się na śniadanie. U mnie jest prawie codziennie dlatego tak uwielbiam ją urozmaicać, a dzięki przeróżnym dodatkom nie nudzi mi się.  Prosta, smaczna i zdrowa wersja śniadaniowa :)

Składniki:
0,5 szklanki owsianki
30 g mieszanych orzechów
1 kaki
1 szklanka mleka
1 łyżka miodu

Przygotowanie:
W garnku gotujemy mleko z płatkami owsianymi i zblendowanymi orzechami. Dodajemy pół kaki pokrojonego w drobną kostkę i miód. Wszystko gotujemy ciągle mieszając. Gotową owsiankę przelewamy do miseczki i dekorujemy drugą połową kaki, ja dodałam jeszcze mandarynkę. Banalnie proste ale bardzo smaczne. 


Smacznego!





2 komentarze:

  1. Pyszna :-) u mnie owsianka też codziennie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. oh, taką owsiankę z chęcią zjadłabym jutro rano!

    OdpowiedzUsuń