niedziela, 2 listopada 2014

Krem pieczarkowy z grzankami





Dzisiaj serwujemy krem pieczarkowy bezmięsny. Prosty i szybki obiad :)

Składniki:
1 seler 
1 korzeń pietruszki
3 marchewki
2 cebule
600 g pieczarek
100 ml śmietany 30 %
200 g serka topionego 
sól i pieprz do smaku
2 łyżki masła klarowanego

dodatkowo
grzanki


Przygotowanie:
W garnku zagotować 2,5 litra wody z obranym selerem, pietruszką i marchewkami. Na patelni z masłem usmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojone pieczarki. Wszystkie warzywa z pieczarkami zblendować w osobnej misce z chochelką wywaru warzywnego, przelać do wywaru, przyprawić i gotować na małym ogniu. W miseczce zblendować serek ze śmietaną i chochelką bulionu, zagęścić zupę. 

Zupę podawać z grzankami.


Smacznego !

1 komentarz: