Zapiekane jabłka z owsianką, orzechami i czekoladą
Kto nie lubi jabłek? Ja uwielbiam a szczególnie zapiekana. Jak byłam mała zawsze piekła je babcia i wcinałam, aż uszy mi się trzęsły. Nadal je uwielbiam chociaż za każdym razem próbuję coś w nich urozmaicić, inny dodatek, szczegół sprawia, że są wyjątkowe :D
Składniki:
2 jabłka
1 łyżka płatków owsianych
4 migdały
2 orzechy laskowe
2 orzechy włoskie
3 kostki czekolady gorzkiej
1 łyżka miodu
Przygotowanie:
Jabłka starannie myjemy i pozbywamy się gniazda z pestkami. W miseczce łączymy, płatki, posiekane migdały, orzechy, czekoladę i mód - faszerujemy jabłka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 20-25 minut. Najlepiej smakują na ciepło ze szklanką mleka.
Smacznego!
Mój ukochany deser z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńnominowałam Cię do Liebster Blog Award więcej na moim blogu http://appetiteforlife.blog.pl/2014/10/03/liebster-blog-award/
OdpowiedzUsuńnominowałam Cię do Liebster Blog Award więcej na moim blogu http://appetiteforlife.blog.pl/2014/10/03/liebster-blog-award/
OdpowiedzUsuńpieczone jabłka to jeden z moich ulubionych przysmaków jesieni! :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają. Bardzo lubię pieczone jabłka :-)
OdpowiedzUsuńThank you. All information on the website :)
OdpowiedzUsuń