wtorek, 7 października 2014

Chrupiąca zapiekana z opieńkami




Kolejny fajny Fast Food tym razem wykorzystamy grzyby "opieńki" pieczarki też są spoko ale takiej wersji nigdy nie jadłam więc postanowiłam je wykorzystać. Wyszło obłędnie i bardzo chrupiąco - po prostu obłędnie.


Składniki na 2 zapiekanki:
2 ciabatte 
500 g opieńków
200 g kiełbasy ja użyłam jałowcowej 
1 duża cebula czerwona
2 pomidory
200 g sera 
1 łyżka masła
sól, pieprz, chilli, słodka papryka


Przygotowanie:
Cebulę należy pokroić i usmażyć na maśle, dorzucić pokrojoną kiełbasę w kostkę i dodać umyte opieńki, smażymy na małym ogniu (opieńki - ja zawsze gotuję w wodzie osolonej tak aby dobrze je wypłukać i nadać  chrupkości). Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, smażymy z pozostałymi składnikami, doprawiamy. Na przekrojoną ciabettę układamy ser, sos i posypujemy serem - pieczemy w piekarniku nagrzanym na 160 C przez 10 minut.

Dodatki dowolne ja użyłam tylko ketchupu :) 






Smacznego!



   

2 komentarze: