piątek, 29 sierpnia 2014

Skrzydełka chili w miodzie i sezamie



Wyśmienita przekąska bądź doskonały obiad. Połączenie słodkiego, ostrego i kwaśnego jest pozytywnym zaskoczeniem kulinarnym w moim domu. Smak zachwycił każdego i do tego zapach prażonego sezamu - pychota.

 Składniki:
8 skrzydełek

marynata:
3 łyżki ketchupu
2 łyżki miodu
30 g sezamu
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka papryki słodkiej
0,5 łyżeczki chilli
8 ziaren zielonego pieprzu
0,5 łyżeczki soli i pieprzu



 Przygotowanie:
Składniki marynaty dobrze ze sobą wymieszaj i natrzyj nią skrzydełka. Zamarynowane skrzydełka pozostaw na noc w lodówce aby przeszły smakiem

Piecz w temperaturze 180 C góra - dół przez 40 minut. Podawaj z frytkami :)




Smacznego!

1 komentarz:

  1. wygląda nieźle, dzisiaj zamarynuję, jutro zjem i zobaczymy:). Tylko frytki dłużej przysmażę;))))

    OdpowiedzUsuń