sobota, 23 sierpnia 2014

Placuszki z cukinii i parmezanu



Składniki:

1 Średnia cukinia 
3 jajka
1 cebula
0,5 szklanka mąki pszennej
50 g startego sera parmezan + do posypania 
sól, pieprz 
olej do smażenia 

Przygotowanie:
Cukinię umyj, odetnij końce i bez obierania starkuj na tarce z grubymi oczkami  ( ja obrałam cukinię) dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę i pozostałe składniki, dopraw do smaku i dobrze wymieszaj, aż się ze sobą połączą.  

Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj ciasto, formując zgrabne placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym. Podawaj z prószonym parmezanem albo śmietaną. 



Smacznego!

3 komentarze:

  1. Świetny wpis! :)

    Pozdrawiam

    _____________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie! muffinka-blog.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Chryste, przetsstowalem, to polaczenie jest fenomenalne!! zyskalas Droga Kasiu wiernego fana!!

    OdpowiedzUsuń