niedziela, 10 sierpnia 2014

Czekoladowa kawa z cynamonem




Składniki:
100 g czekolady gorzkiej
50 ml wody
400 ml mleka
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka kakao
3 laski cynamonu GUSTUS
3 łyżeczki cukru (jeżeli ktoś nie słodzi to nie dodaje cukru)



Przygotowanie:
W rondelku podgrzej mleko z wodą i rozpuść czekoladę, dodaj pozostałe produkty energicznie mieszając.  Gotuj na małym ogniu ok 15 minut, aż nabierze jedwabistej konsystencji. 


Smacznego!

 e-gustus.pl wyposaża Niezły Młynek w akcesoria kuchenne.



2 komentarze:

  1. Mmm, pyszna :)
    Tylko do takiej kawy to musi być zdecydowanie chłodniej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka. Jestem wielką fanką kawy :-)

    OdpowiedzUsuń