Faszerowana papryka jajkiem - pomysł na szybkie śniadanie
Kto nie lubi jajek na śniadanie? Ja uwielbiam mogę jeść je codziennie więc często robię je w innej odsłonie. Dzisiaj faszerujemy paprykę jajkiem, bardzo fajnie wygląda i jest naprawdę szybkie w wykonaniu :).
składniki:
1 papryka
2 jajka
szczypiorek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Przygotowujemy naczynie, które umieścimy w piekarniku - wykładamy je papierem pergaminowym. Paprykę myjemy, przekrajany na pół, czyścimy z pestek, w jedna połówkę wbijamy jajko i posypujemy pieprzem, solą i szczypiorkiem. Papryki pieczemy w piekarniku 200 C przez 15 minut. Szybkie i smaczne śniadanie :)
Smacznego!
Jaki fajny pomysł, na pewno wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńJa robiłam kiedyś takie krążki paprykowe z jajkiem w środku z patelni, to jest też fajny sposób na śniadanko. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji psiankowatej ;)
OdpowiedzUsuń