Brukselka z parmezanem i prażonymi pestkami dyni
Idealny dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków. Brukselka- tak mało jej w naszej kuchni, a przecież jest przepyszna. To jest wersja dla tych, którzy nie mogą się do mnie j przekonać albo twierdzą, że kiedyś jedli ale jest feee. Właśnie tym sposobem przekonałam do niej mojego brata, a to nie było łatwe.
Składniki:
500 g brukselki
50 g pestek z dyni
2 łyżki masła
50 g startego parmezanu
Przygotowanie:
Brukselkę, myjemy i czyścimy, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie prażymy pestki dyni, a na koniec dodajemy masło. Ugotowaną brukselkę, odcedzamy, polewamy pestkami z masłem i startym parmezanem. Wszystko delikatnie mieszamy i gotowe. Prawda, że proste :)
Smacznego!
mniam
OdpowiedzUsuńhttp://iamemilia.blogspot.com/
świetny przepis! :)
OdpowiedzUsuńhttp://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html