poniedziałek, 1 grudnia 2014

Brukselka z parmezanem i prażonymi pestkami dyni


Idealny dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków. Brukselka- tak mało jej w naszej kuchni, a przecież jest przepyszna. To jest wersja dla tych, którzy nie mogą się do mnie j przekonać albo twierdzą, że kiedyś jedli ale jest feee. Właśnie tym sposobem przekonałam do niej mojego brata, a to nie było łatwe. 

Składniki:
500 g brukselki
50 g pestek z dyni
2 łyżki masła
50 g startego parmezanu

Przygotowanie:
Brukselkę, myjemy i czyścimy, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie prażymy pestki dyni, a na koniec dodajemy masło. Ugotowaną brukselkę, odcedzamy, polewamy pestkami z masłem i startym parmezanem. Wszystko delikatnie mieszamy i gotowe. Prawda, że proste :)



Smacznego!

2 komentarze:

  1. mniam

    http://iamemilia.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny przepis! :)

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń