piątek, 5 grudnia 2014

Bożonarodzeniowe jajka faszerowane







Na większości stołów wigilijnych znajdzie się sałatka warzywna. Dzisiaj ją trochę urozmaicamy i podajemy zupełni inaczej. Ja już nie mogę doczekać się Świąt a Wy? :)

Mam nadzieję, że i na waszych stołach pojawią się jakieś fajne urozmaicenia potraw tradycyjnych. 
Składniki:

6 jajka
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
1 ziemniak
1/3 puszki kukurydzy
1 cebula
1 jabłko
2 kiszone ogórki
0,5 szklanki majonezu
sól i pieprz do smaku

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj 


Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Marchew, pietruszkę, ziemniaka ugotować i pokroić w małą kosteczkę, przerzucić do miski. Obrane jabłko, ogórki, cebulę, żółtko posiekać na drobną kostkę, połączyć z warzywami i kukurydzą, dodać majonez doprawić do smaku i delikatnie wszystko wymieszać. Napełnić połówki jaj, ułożyć na sianku. 



Smacznego!

3 komentarze:

  1. Jest pysznie i tak klasycznie :D ... tak jak lubię :)
    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł na jajka. Pysznie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. taka sałatka ziemniaczana/warzywna w jajku. czemu nie

    OdpowiedzUsuń