Bożonarodzeniowe jajka faszerowane
Na większości stołów wigilijnych znajdzie się sałatka warzywna. Dzisiaj ją trochę urozmaicamy i podajemy zupełni inaczej. Ja już nie mogę doczekać się Świąt a Wy? :)
Mam nadzieję, że i na waszych stołach pojawią się jakieś fajne urozmaicenia potraw tradycyjnych.
Składniki:
6 jajka
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
1 ziemniak
1/3 puszki kukurydzy
1 cebula
1 jabłko
2 kiszone ogórki
0,5 szklanki majonezu
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Marchew, pietruszkę, ziemniaka ugotować i pokroić w małą kosteczkę, przerzucić do miski. Obrane jabłko, ogórki, cebulę, żółtko posiekać na drobną kostkę, połączyć z warzywami i kukurydzą, dodać majonez doprawić do smaku i delikatnie wszystko wymieszać. Napełnić połówki jaj, ułożyć na sianku.
Smacznego!
Jest pysznie i tak klasycznie :D ... tak jak lubię :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
Bardzo fajny pomysł na jajka. Pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńtaka sałatka ziemniaczana/warzywna w jajku. czemu nie
OdpowiedzUsuń