Sałatka z wędzonej makreli, mango i serem kozim
Kolejna fajna propozycja na kolację czy śniadanie. Lekka i z dzienną porcją warzyw, a i jest ryba.
6 porcji
Składniki:
1 duża makrela obrana
1 czerwona papryka
125 g świeżej rukoli
1 duża szalotka lub czerwona cebula
1 mango
100 g oliwek zielonych bez pestki (mogą być faszerowane)
120 g sera koziego
sos
3 łyżki miodu
5 łyżek oliwy
2 łyżki musztardy dijon
pieprz do smaku
Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
sos
Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą ( najlepiej nadaje się do tego słoik, którym możemy mocno potrząsać).
Do miski wkładamy: paprykę pozbawioną nasion, tniemy na małą kostkę, cebulę siekamy w piórka, mango pozbawiamy pestki i skóry, następnie kroimy w małą kostkę, dodajemy ser pokrojony w kostkę, rukolę i makrelę. Całą sałatkę skrapiamy sosem i mieszamy.
Smacznego!
Ciekawe połączenie smaków :) Zawsze jesteśmy otwarte na takie propozycje :)
OdpowiedzUsuńŁączenie i sprawdzanie nowych smaków jest ekstra 😊
UsuńSame składniki są bardzo pyszne a jeszcze ten świetny sos na bazie miodu :) Extra :)
OdpowiedzUsuńMiodek obowiązkowo 😉
Usuń