niedziela, 3 stycznia 2016

Faszerowane pieczarki portobello



Kochani Witam Was w Nowym Roku :) Dzisiaj mamy kolejną fajną przystawkę imprezową, chociaż może to być Wasza kolacja tak jak ostatnio moja :) Bardzo sycąca, idealne połączenie do piwka ze znajomymi. Takie pieczarki możecie faszerować czym chcecie, moja propozycja na dzisiaj: 



Składniki: 
8 pieczarek portobello
100 g mięsa wołowego
1 dymka
pęczek szczypiorki
1 chilli
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku 
150 g sera cheddar
1 łyżka masła

Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj 

Przygotowanie:
Pieczarki myjemy i osuszamy. Na patelni podsmażamy na maśle mięso, dodajemy posiekany czosnek, chilli i dymkę. Następnie dodajemy przecier i mieszamy. Wszystko przerzucamy do miski i łączymy z posiekanym szczypiorkiem i połową startego sera. takim farszem nadziewamy pieczarki. Pozostałym serem posypujemy pieczarki.
Pieczemy w 200 C przez 15 minut.


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Zastanawiałam się co to za pieczarki widząc je pierwszy raz w sklepie teraz już wiem co z nimi zrobić :) Dzięki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tymi pieczarkami można fajnie pokombinować 😁

      Usuń