czwartek, 14 stycznia 2016

Guacamole z orzechami


Dzisiaj guacamole, idealne na rozpoczęcie dnia, jednak na kolację, czy imprezę jako przystawka też będzie wymiatać. Pamiętajcie, że możecie dodawać swoje ulubione dodatki i za każdym razem będzie inaczej smakowało, a być może stworzycie swój wyjątkowy przepis, którym będziecie inspirować innych. Dzisiaj moja propozycja :) 

porcja dla 2 osób

Składniki: 
1 dojrzałe awokado 
1 szalotka
2 ząbki czosnku
pęczek pietruszki
mała garstka orzechów nerkowca
kilka kropli Tabasco
sól do smaku
sok z połowy cytryny

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj

Przygotowanie: 
Awokado obieracie i pozbawiacie pestki, dodajecie posiekaną pietruszkę, czosnek, dymkę. Wszystko rozgniatacie widelcem, dodajecie Tabasco, sok z cytryny, orzechy posiekane dość drobno i doprawiacie solą. Wszystko mieszacie tak aby powstała pasta. Możecie podawać takie guacamole z pieczywem, grzankami czy ryżowymi krążkami. 



Smacznego!

4 komentarze:

  1. Fantastyczne! Chyba sobie zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasty z awokado bardzo lubimy ale samego Guacamole jeszcze nie jadłyśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma nic fajniejszego na imprezy niż małe kanapeczki z różnymi pastami.

    OdpowiedzUsuń