Guacamole z orzechami
Dzisiaj guacamole, idealne na rozpoczęcie dnia, jednak na kolację, czy imprezę jako przystawka też będzie wymiatać. Pamiętajcie, że możecie dodawać swoje ulubione dodatki i za każdym razem będzie inaczej smakowało, a być może stworzycie swój wyjątkowy przepis, którym będziecie inspirować innych. Dzisiaj moja propozycja :)
porcja dla 2 osób
Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 szalotka
2 ząbki czosnku
pęczek pietruszki
mała garstka orzechów nerkowca
kilka kropli Tabasco
sól do smaku
sok z połowy cytryny
Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Awokado obieracie i pozbawiacie pestki, dodajecie posiekaną pietruszkę, czosnek, dymkę. Wszystko rozgniatacie widelcem, dodajecie Tabasco, sok z cytryny, orzechy posiekane dość drobno i doprawiacie solą. Wszystko mieszacie tak aby powstała pasta. Możecie podawać takie guacamole z pieczywem, grzankami czy ryżowymi krążkami.
Smacznego!
Fantastyczne! Chyba sobie zrobię :)
OdpowiedzUsuńProste i szybkie :)
UsuńPasty z awokado bardzo lubimy ale samego Guacamole jeszcze nie jadłyśmy :)
OdpowiedzUsuńNie ma nic fajniejszego na imprezy niż małe kanapeczki z różnymi pastami.
OdpowiedzUsuń