środa, 5 sierpnia 2015

Sałatka chilli z grillowanymi warzywami i halloumi


Nie zapomnijmy, że sezon grillowy nadal trwa. Dlatego dzisiaj prezentujemy bardzo energetyzującą sałatkę w sam raz na piknik. Sałatka bez mięsa, a daje 100% energii. Do tego jest bardzo kolorowa i cieszy oczy. 


Składniki:
 3 garście świeżego szpinaku
1 papryczka chilli
1 bakłażan
1 duża czerwona cebula
300 g cieciorki na parze ( może być z puszki )
250 g sera halloumi 
odrobina oliwy

sos 
sok s połowy cytryny
5 łyżek oliwy
1 łyżeczka miodu
sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą


Wszystkie składniki znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
Szpinak myjemy i osuszamy, następnie cebulę tniemy w piórka, dodajemy cieciorkę i posiekane drobno chilli. Bakłażana tniemy w plastry o grubości ok 1 cm i grillujemy z obu stron, możemy je przeciąć jeszcze na 4 części, ale jeżeli nie chcecie podajcie w całości. Tak samo tniemy halloumi smarujemy go oliwą z obu stron i grillujemy. Wszystko zalewamy sosem i delikatnie mieszamy.  


Smacznego!

1 komentarz: