Grillowane serduszka - Caracao
Proste dania pamiętajcie są najsmaczniejsze. Dzisiaj przygotowaliśmy brazylijski przysmak na grilla - to kurze serduszka. Nie każdy jest ich fanem jednak moje serce to danie skradło. Przygotowanie jest bardzo proste, a Ja mimo, że kocham gotować to uwielbiam takie proste potrawy.Mam nadzieję, że i wasze serca skradnie taki szaszłyk.
Składniki:
1,5 kg oczyszczonych kurzych serduszek
1 pęczek szczypiorku
2 małe dymki
1 głowa czosnku
100 ml piwa
100 ml oliwy
sól, pieprz i oregano
Fajne składniki znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Dymkę, czosnek i szczypiorek blendujemy razem z oliwą na gładka masę, następnie dodajemy piwo. Oczyszczone serduszka nacieramy solą i pieprzem z oregano. Następnie serduszka zalewamy marynatą i odstawiamy na całą noc do lodówki, aby serduszka ładnie przeszły.
Serduszka nabijamy na wykałaczki i grillujemy, aż się ładnie zarumienią, co jakiś czas przy przewracaniu podlewamy pozostałą marynatą.
Samczego!
Dzis zrobie marnate,jutro beede grilowac bardzo ciekawa jestem efektu :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że smakowało :) Pozdrawiam, cieplutko
UsuńSmakowało, robię kolejny raz, dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuń