środa, 19 sierpnia 2015

Grillowane serduszka - Caracao







Proste dania pamiętajcie są najsmaczniejsze. Dzisiaj przygotowaliśmy brazylijski przysmak na grilla - to kurze serduszka. Nie każdy jest ich fanem jednak moje serce to danie skradło. Przygotowanie jest bardzo proste, a Ja mimo, że kocham gotować to uwielbiam takie proste potrawy.Mam nadzieję, że i wasze serca skradnie taki szaszłyk.  

Składniki: 
1,5 kg oczyszczonych kurzych serduszek
1 pęczek szczypiorku 
2 małe dymki
1 głowa czosnku
100 ml piwa
100 ml oliwy
sól, pieprz i oregano

Fajne składniki znajdziecie tutaj 


Przygotowanie:
Dymkę, czosnek i szczypiorek blendujemy razem z oliwą na gładka masę, następnie dodajemy piwo. Oczyszczone serduszka nacieramy solą i pieprzem z oregano. Następnie serduszka zalewamy marynatą i odstawiamy na całą noc do lodówki, aby serduszka ładnie przeszły. 
Serduszka nabijamy na wykałaczki i grillujemy, aż się ładnie zarumienią, co jakiś czas przy przewracaniu podlewamy pozostałą marynatą. 







Samczego!

2 komentarze:

  1. Dzis zrobie marnate,jutro beede grilowac bardzo ciekawa jestem efektu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że smakowało :) Pozdrawiam, cieplutko

      Usuń