piątek, 14 sierpnia 2015

Faszerowane papryczki z grillowanym kabanosem i serkiem greckim




Bardzo prosta przekąska na imprezę. Takie papryczki możecie użyć jako przystawki na ciepło, jednak na zimno świetnie dają sobie radę i zdecydowanie przyciągają uwagę gości. Przygotowałam takie papryczki na urodziny mojego młodszego brata, dzieciaki były zachwycone, a papryczki wygrały z frytkami. Wielki sukces :)

Składniki:
4 długie papryczki Toro
250 g  serka Gretikos sałatkowego
100 g kabanosa chilli
1 cebula
sól i pieprz do smaku
łyżeczka masła klarowanego
 odrobina oliwy

Pyszności znajdziecie tutaj 

Przygotowanie:
Papryczki myjemy, przecinamy przy czapeczce i czyścimy. Kabanosy grillujemy w całości, następnie studzimy i chrupkie tniemy na małą kostkę. Cebulę siekamy w kostkę i zasmażamy na masełku. Kabanosy łączymy w miseczce z serkiem i cebulką. Doprawiamy do smaku. farszem nadziewamy papryki i układamy je w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Całość delikatnie skraplamy oliwą i pieczemy przez 15 - 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 C.



Smacznego!





1 komentarz:

  1. Ciekawy pomysł! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)

    OdpowiedzUsuń