Faszerowane papryczki z grillowanym kabanosem i serkiem greckim
Bardzo prosta przekąska na imprezę. Takie papryczki możecie użyć jako przystawki na ciepło, jednak na zimno świetnie dają sobie radę i zdecydowanie przyciągają uwagę gości. Przygotowałam takie papryczki na urodziny mojego młodszego brata, dzieciaki były zachwycone, a papryczki wygrały z frytkami. Wielki sukces :)
Składniki:
4 długie papryczki Toro
250 g serka Gretikos sałatkowego
100 g kabanosa chilli
1 cebula
sól i pieprz do smaku
łyżeczka masła klarowanego
odrobina oliwy
Pyszności znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Papryczki myjemy, przecinamy przy czapeczce i czyścimy. Kabanosy grillujemy w całości, następnie studzimy i chrupkie tniemy na małą kostkę. Cebulę siekamy w kostkę i zasmażamy na masełku. Kabanosy łączymy w miseczce z serkiem i cebulką. Doprawiamy do smaku. farszem nadziewamy papryki i układamy je w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Całość delikatnie skraplamy oliwą i pieczemy przez 15 - 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 C.
Smacznego!
Ciekawy pomysł! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)
OdpowiedzUsuń