Owocowe tiramisu






Przygotowałam dzisiaj bardzo prosty deser z francuskimi ciasteczkami namoczonymi w espresso, a do tego borówkowy mus. Pychotka! Na letni poranek do kawy jak znalazł. 

4 porcje 

Składniki: 
20 sztuk ciastek francuskich Brześć
2 porcje kawy espresso
100 g świeżej lub mrożonej borówki
200 g serka mascarpone
50 ml śmietany kremówki - ubitej na sztywną pianę
3 łyżki miodu faceliowego

borówki do dekoracji

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  

Przygotowanie:
Ciasteczka nasącz kawą i ułóż na dnie szklanek po 3 - 4 sztuki, możesz je przekroić na połowę wtedy ułatwi to ładniejsze ułożenie. Borówki zblenduj z miodem na gładką masę i połącz z serkiem mascarpone oraz bitą śmietaną. Masę dokładnie wymieszaj u ułóż w równych porcjach do szklanek. Deser udekoruj świeżą borówką i ciasteczkiem :) Desery możesz jeść od razu albo przechowuj w lodówce 







Smacznego! 






Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty