Słodkie prażone orzechy

Prażone orzechy do mleka? O tak, w zimowe wieczory uwielbiam taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :)
Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek.

Składniki:
szklanka orzechów włoskich (bez skorupki)
1 łyżka oliwy
1 łyżka syropu daktylowego
szczypta soli
łyżeczka mielonego cynamonu 
4 łyżeczki cukru

Przygotowanie:
  1. W misce połącz oliwę z syropem daktylowym i dodaj sól.
  2. Dodaj orzechy i dobrze wymieszaj.
  3. Rozgrzej piekarnik na 200 C.
  4. Blachę wyłóż papierem pergaminowym.
  5. Na blachę wyłóż orzechy.
  6. W miseczce połącz cukier z cynamonem.
  7. Mieszanką cukru posyp orzechy.
  8. Piecz w 200 C przez 10 min mieszając co jakiś czas ( ja mieszam 3 razy). 



Smacznego!

Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych








 

Komentarze

Popularne posty