Słodkie prażone orzechy
Prażone orzechy do mleka? O tak, w zimowe wieczory uwielbiam taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :)
Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek.
Składniki:
szklanka orzechów włoskich (bez skorupki)
1 łyżka oliwy
1 łyżka syropu daktylowego
szczypta soli
łyżeczka mielonego cynamonu
4 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
- W misce połącz oliwę z syropem daktylowym i dodaj sól.
- Dodaj orzechy i dobrze wymieszaj.
- Rozgrzej piekarnik na 200 C.
- Blachę wyłóż papierem pergaminowym.
- Na blachę wyłóż orzechy.
- W miseczce połącz cukier z cynamonem.
- Mieszanką cukru posyp orzechy.
- Piecz w 200 C przez 10 min mieszając co jakiś czas ( ja mieszam 3 razy).
Komentarze
Prześlij komentarz