Chrupiące świąteczne wianuszki Bożonarodzeniowe
Uwielbiam takie małe kulinarne detale. To właśnie takie przekąski nadają magii świąt. Dziś chrupiące wianuszki w postaci słodkiej przekąski.
Składniki:
200 g pianek marshmallow
100 g masła
odrobina barwnika zielonego naturalnego (mniej niż 0,5 łyżeczki)
2 szklanki płatków kukurydzianych
czerwone czekoladowe cukierki
Przygotowanie:
- Dużą blachę wyłóż papierem pergaminowym.
- W średnim rondlu rozpuść masło.
- Dodaj pianki marshmallow, mieszaj aż całkowicie się rozpuszczą.
- Zdejmij z ognia i dodaj barwnik, następnie energicznie wymieszaj.
- Dodaj płatki kukurydziane i delikatnie mieszaj, aż całe płatki pokryje masa piankowa.
- Za pomocą łyżki wyłóż masę na blachę i formuj wianki.
- Dekoruj czerwonymi cukierkami.
Komentarze
Prześlij komentarz