Chrupiące świąteczne wianuszki Bożonarodzeniowe

Uwielbiam takie małe kulinarne detale. To właśnie takie przekąski nadają magii świąt. Dziś chrupiące wianuszki w postaci słodkiej przekąski.

Składniki:
200 g pianek marshmallow 
100 g masła
odrobina barwnika zielonego naturalnego (mniej niż 0,5 łyżeczki)
2 szklanki płatków kukurydzianych 
czerwone czekoladowe cukierki

Przygotowanie:
  1. Dużą blachę wyłóż papierem pergaminowym.
  2. W średnim rondlu rozpuść masło.
  3. Dodaj pianki marshmallow, mieszaj aż całkowicie się rozpuszczą.
  4. Zdejmij z ognia i dodaj barwnik, następnie energicznie wymieszaj.
  5. Dodaj płatki kukurydziane i delikatnie mieszaj, aż całe płatki pokryje masa piankowa.
  6. Za pomocą łyżki wyłóż masę na blachę i formuj wianki.
  7. Dekoruj czerwonymi cukierkami.


Smacznego!

Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych





 

Komentarze

Popularne posty