Deska przekąsek, parówki z cieście francuskim
Czas pomyśleć o przystawkach na Sylwestra. Przy ostatniej imprezie w domu przypomniałam sobie o super szybkiej desce przekąsek. Taka błahostka, a zrobiła robotę.
ok 15 parówek
Składniki:
15 mini parówek
porcja ciasta francuskiego
jajko
3 łyżki maku
sos
5 łyżek musztardy
łyżka oliwy
łyżka syropu z agawy
łyżeczka soku z limonki
Wszystkie składniki połącz ze sobą.
Przygotowanie:
- Porcje ciasta francuskiego rozkręć i potnij w długie paski - tnij w poprzek na grubość ok 0,5 cm (powinno wyjść ok 15 pasków).
- Paskiem ciasta zawijaj mini paróweczki.
- Parówki ułóż na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
- Parówki w cieście posmaruj za pomocą pędzla kuchennego zbełtanym jajkiem i posyp makiem.
- Piecz w rozgrzanym piekarniku na 200C przez 20-30 minut, aż się zarumienią.
Parówki ułóż na desce z sosem w miseczce, dodaj, oliwki, kabanosy, sery, pomidorki koktajlowej lub na co tylko masz ochotę.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz