Deska przekąsek, parówki z cieście francuskim


Czas pomyśleć o przystawkach na Sylwestra. Przy ostatniej imprezie w domu przypomniałam sobie o super szybkiej desce przekąsek. Taka błahostka, a zrobiła robotę. 

ok 15 parówek 
Składniki:
15 mini parówek 
porcja ciasta francuskiego
jajko
3 łyżki maku 

sos
5 łyżek musztardy
łyżka oliwy
łyżka syropu z agawy
łyżeczka soku z limonki 
Wszystkie składniki połącz ze sobą.


Przygotowanie:
  1. Porcje ciasta francuskiego rozkręć i potnij w długie paski - tnij w poprzek na grubość ok 0,5 cm (powinno wyjść ok 15 pasków).
  2. Paskiem ciasta zawijaj mini paróweczki.
  3. Parówki ułóż na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
  4. Parówki w cieście posmaruj za pomocą pędzla kuchennego zbełtanym jajkiem i posyp makiem.
  5. Piecz w rozgrzanym piekarniku na 200C przez 20-30 minut, aż się zarumienią.
Parówki ułóż na desce z sosem w miseczce, dodaj, oliwki, kabanosy, sery, pomidorki koktajlowej lub na co tylko masz ochotę.  


Smacznego!



Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych






Komentarze

Popularne posty