Sałatka z brokułem, granatem i prażonymi orzechami

Dawno nie było sałatek, dlatego nadrabiam. Prosta w wykonaniu i świetnie się nadaje na świąteczny stół.

Składniki:
główka brokułu 
łyżka oliwy 
2 ząbki czosnku 
sól i pieprz
1 owoc granatu

Przygotowanie: 
  1. Brokuł potnij na mniejsze różyczki.
  2. Umieść do w garnku z zimną wodą i zagotuj.
  3. Od razu po zagotowaniu zahartuj brokuł zimną wodą.
  4. Odcedź.
  5. W garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek dodaj brokuł i delikatnie podsmaż.
  6. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Przełóż do miski.
  8. Posyp nasionami granatu.
  9. Posyp prażonymi orzechami <- link do przepisu 



Smacznego!

Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych



 

Komentarze

Popularne posty