czwartek, 19 czerwca 2014

Szpinak na szybko w sosie serowym


Uwielbiam szybkie, dobre i zdrowe jedzonko... mniam
Takie danie dla dwóch osób można przygotować w czasie 18 min (czyli w czasie gotowania się makaronu)

Składniki:
pierś kurczaka
5 ząbków czosnku
paczka świeżego szpinaku (może być mrożony, też jest dobry)
250 g sera gouda (może być Twój ulubiony) 
śmietana 18%
olej do smażenia
makaron (taki jak lubisz)
sól i pieprz do smaku 


Kroimy pierś kurczaka i obsmażamy na patelni z olejem, dodajemy pokrojony lub wyciśnięty czosnek i obsmażamy. Dodajemy szpinak i trochę wody tak żeby się poddusił, następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser i dużą łyżkę śmietany mogą być dwie (nie za dużo, żeby nie zabiło smaku szpinaku) doprawiamy do smaku (pieprz, sól, ser wydaje specyficzni smak więc nie należny przesadzać).
Oddzielnie gotujemy makaron i odcedzony przerzucamy do patelni tak aby go przemieszać.
I podajemy. 



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz