poniedziałek, 23 czerwca 2014

Jedyny w swoim rodzaju BURGER





Fast Food wcale nie musi być zły. Na około wszędzie powstają nowe burgerownie, które są oblegane przez tłumy ludzi. Kto był to wie, że cenowo wcale nie jest kolorowo bo średni koszt najtańszego burgera to ok 28zł.
Ja dzisiaj udowodnię, że w domu można zrobić jeszcze lepszego Burgera :)
Zaskoczeni? Nie ma czym...


Co jest potrzebne na 2 Burgery:
- 2 bułki (kupuję w Auchan są na prawdę świetne)
- 250g mielonego mięsa wołowego
- 2 plastry boczku wędzonego
- ogórek kiszony
- pomidor
- ser żółty
- sos

I tutaj jest tajna receptura :)


2 łyżki majonezu, następnie wkrajany bardzo drobno cebulę, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy angielskiej (albo bardzo ostrej), jeden ząbek czosnku (wciśnięty), pół małej łyżeczki octu winnego, pół łyżeczki cukru, mały ogórek konserwowy bardzo drobno posiekany. wszystko starannie mieszamy i sos jest gotowy.

Kotletów niczym nie doprawiamy, uformowane smażymy na patelni grillowej z plastrami boczku, bułkę obsmażamy ok 1 min. Proponuje następującą Kolejność:
bułka, ser, sałata, kotlet, sos, boczek, pomidor, cebula, ogórek, bułka.



Smacznego!

2 komentarze:

  1. Nie spotkałam się jeszcze z tym przepisem ale na pewno spobuję zrobić wygląda smakowicie :)
    Pozdrawiam :)
    zapraszam do siebie, jeśli Ci się spodoba to może zaobserwujesz:http://oliwias-world.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super! :)

    OdpowiedzUsuń