sobota, 9 kwietnia 2016

Owsiankowe zaskoczenie deserowe


Sezon na owsiankę trwa cały czas i przygotowujemy różne pyszności właśnie na bazie owsianki. Dzisiaj mam deser własnie dla Ciebie, delikatny, trochę wystrzałowy i nie za słodki. 

4 porcje

Składniki: 
600 ml mleka migdałowego
8 łyżek płatków owsianych
2 duże banany
50 g pokrojonych na drobno migdałów
100 g czekolady deserowej + do posypania
ok 20 słomek ptysiowych Brześć 
50 ml burbony - po dwie łyżki na porcje
bita śmietana do dekoracji (może być kokosowa)

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj

Przygotowanie: 
Przygotuj 4 szklanki, do których ułóż na spód po 5 słomek ptysiowych, nasącz je burbonem. 
Zagotuj w garnku mleko i wrzuć płatki owsiane, które gotuj ok 3 minut. Następnie dodaj banany i czekoladę, wszystko zblenduj na gładką masę. Dodaj migdały i wymieszaj, ostudź i napełnij szklanki.

Do dekoracji bita śmietana ze startą czekoladą 



Smacznego!


2 komentarze:

  1. Brzmi kusząco! Uwielbiam takie desery :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Eeeee my też chcemy taki deserek/śniadanie/obiad/podwieczorek/kolacje :D Możemy jeść to o każdej porze xD

    OdpowiedzUsuń