sobota, 13 lutego 2016

Walentynkowe serduszka bezowe



Walentynki to dzień pełen miłości, ale nie zapomnijcie, że każdego dnia trzeba obdarzać się uczuciami. Nie zapominajcie o tym :) Na ten wyjątkowy dzień mam dla Was bezowe serduszka, słodkie i romantyczne. 

ok 20 serduszek 


Składniki: 
3 białka
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 łyżeczki barwnika w proszku
1 łyżka mąki ziemniaczanej 
szczypta soli


Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj 

Przygotowanie: 
Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę dodaj powoli cukier puder, barwnik i mąkę. Sztywną pianą napełnij szprycę zakończoną gwiazdką. Na blasze wyłożonej pergaminem maluj serduszka z wypełnieniem. Następnie 2 blachy serduszek susz w piekarniku na termoobiegu w temperaturze 100 C przez 2 - 2.30 h. 



Słodkich Walentynek!

2 komentarze: