Walentynkowe serduszka bezowe
Walentynki to dzień pełen miłości, ale nie zapomnijcie, że każdego dnia trzeba obdarzać się uczuciami. Nie zapominajcie o tym :) Na ten wyjątkowy dzień mam dla Was bezowe serduszka, słodkie i romantyczne.
ok 20 serduszek
Składniki:
3 białka
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 łyżeczki barwnika w proszku
1 łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta soli
Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę dodaj powoli cukier puder, barwnik i mąkę. Sztywną pianą napełnij szprycę zakończoną gwiazdką. Na blasze wyłożonej pergaminem maluj serduszka z wypełnieniem. Następnie 2 blachy serduszek susz w piekarniku na termoobiegu w temperaturze 100 C przez 2 - 2.30 h.
Słodkich Walentynek!
Urocze! Takie serduszka rozpalą każde serce mężczyzny :D
OdpowiedzUsuńLiczę na to 😉
UsuńOne spodobają sie każdemu! Nie dość, że pieknie wyglądają to jeszcze pewnie super smakują. No i fakt, że sa zrobione własnoręcznie są dodatkowym plusem :)
OdpowiedzUsuń