poniedziałek, 14 września 2015

Zupa rybna na ostro


Uuu Kochani dzisiaj jemy pyszną zupę rybną na ostro. Do chrupiącego pieczywa czy grzanki jak znalazł szczególnie teraz kiedy pogoda wieczorami jest ładnie ujmując brzydka. Taka zupka Was rozgrzeje i na pewno poprawi humor :) Na bulion używajcie waszych ulubionych ryb, Ja użyłam łososia.

Składniki:
2 l bulionu rybnego
1 limonka
2 liście laurowe
500 g świeżego filetu rybnego ( użyłam łososia) 
1 papryczka chilli
1 gałązka lubczyku ogrodowego ( często nazywana jako maggi)
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka papryki ostrej, papryki słodkiej
sól i pieprz do smaku


Wszystkie składniki znajdziecie tutaj 

Przygotowanie:
Do rozgrzanego bulionu dodaj liście laurowe, gałązkę lubczyku, posiekana papryczkę chilli, przecier i przyprawy wszystko gotuj ok 5 minut, następnie dodaj filety ( dość duże kawałki ) i gotuj na małym ogniu ok 20 minut. Po tym czasie dodaj sok z limonki i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub grzankami 


Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Ach, chętnie bym spróbował :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie, jeżeli lubisz rybki :) Pozdrawiam

      Usuń
  2. wygląda pysznie ! zupy rybne są wspaniałe na jesień! choć teoretycznie jest jeszcze lato ;) też ostatnio robiłam, tyle że z borowikami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dopiero od niedawna się przekonałam do zup rybnych, jak zaczęłam sama je przyrządzać. Teraz mogę jeść codziennie. Z borowikami też kocham :) Pozdrawiam

      Usuń
  3. Wspaniała zupa - z łososiem musiała smakować wybornie! :)

    OdpowiedzUsuń