Robimy przetwory z Pawłem Małeckim - fotorelacja
Kochani ostatnio w kuchni Lidla odbyły się warsztaty, której główną tematyką były przetwory. Warsztaty prowadził Paweł Małecki, który jest nie tylko świetnym cukiernikiem ale i mentorem. Dowiedzieliśmy się wiele ciekawych rzeczy i poznaliśmy nowe smaki. Taka ciekawostką to powidła śliwkowe - niby tak proste bo każdy je jadł, jednak z dodatkiem soku z pomarańczy, startą skórką pomarańczową i laską cynamonu zmieniły smak w 100% - były obłędne.
Oczywiście ekipa, która brała udział w warsztatach jest fenomenalna i pracowita. Każdy starannie przygotowywał sobie słoiczki, żeby podzielić się tym smakiem z rodziną. A całej tej sytuacji towarzyszyła świetna zabawa.
Na zakończenie Paweł Małecki przygotował nam pyszną drożdżówkę, którą zjedliśmy wspólnie przy jednym stole, do tego zajadaliśmy konfiturę truskawkową z czekoladą, którą wcześniej razem przygotowaliśmy.
Było mnóstwo owoców, które zamykaliśmy na zimę. Jednym słowem było słodko!
Dzięki LIDL :)
Wszystko znajdziecie tutaj
Komentarze
Prześlij komentarz