Robimy przetwory z Pawłem Małeckim - fotorelacja




Kochani ostatnio w kuchni Lidla odbyły się warsztaty, której główną tematyką były przetwory. Warsztaty prowadził Paweł Małecki, który jest nie tylko świetnym cukiernikiem ale i mentorem. Dowiedzieliśmy się wiele ciekawych rzeczy i poznaliśmy nowe smaki. Taka ciekawostką to powidła śliwkowe - niby tak proste bo każdy je jadł, jednak z dodatkiem soku z pomarańczy, startą skórką pomarańczową i laską cynamonu zmieniły smak w 100% - były obłędne. 
Oczywiście ekipa, która brała udział w warsztatach jest fenomenalna i pracowita. Każdy starannie przygotowywał sobie słoiczki, żeby podzielić się tym smakiem z rodziną. A całej tej sytuacji towarzyszyła świetna zabawa. 

Na zakończenie Paweł Małecki przygotował nam pyszną drożdżówkę, którą zjedliśmy wspólnie przy jednym stole,  do tego zajadaliśmy konfiturę truskawkową z czekoladą, którą wcześniej razem przygotowaliśmy. 

Było mnóstwo owoców, które zamykaliśmy na zimę. Jednym słowem  było słodko!


























Dzięki LIDL :) 

Wszystko znajdziecie tutaj 



Komentarze

Popularne posty