Owsiane crumble z gruszkami i cynamonem
Kolejny tak prosty przepis, który świetnie sprawdza się jako śniadanie czy deser. Takie crumble możecie przygotować z przeróżnymi owocami, sezonowymi albo od Waszego widzimisię.
Porcja 4 miseczki
Składniki:
8 gruszek
1,5 szklanki płatek owsianych
1/4 szklanki otrębów
1/4 szklanki cukru trzcinowego
40 g masła
1 łyżeczka cynamonu
Ciekawe rozwiązanie znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Gruszki myjemy, obieramy i wycinamy gniazda, następnie tniemy w dość dużą kostkę i układamy w miseczkach przeznaczonych dopieczenia. W oddzielnej misce łączymy pozostałe składniki i delikatnie rękoma przygotowujemy kruszonkę, którą posypujemy gruszki. Crumble pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut.
Jeżeli przygotowujecie takie crumble na deser to świetnie komponują się z gałką lodów - pychota
Smacznego!
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do spróbowania :)
UsuńProszę napisać, ile to jest 0/4 szklanki.
OdpowiedzUsuńUps miało być 1/4 szklani zaraz poprawię 😉 dziekuję za wychwycenie błędu. Pozdrawiam
Usuń