sobota, 26 września 2015

Owsiane crumble z gruszkami i cynamonem



Kolejny tak prosty przepis, który świetnie sprawdza się jako śniadanie czy deser. Takie crumble możecie przygotować z przeróżnymi owocami, sezonowymi albo od Waszego widzimisię. 


Porcja 4 miseczki

Składniki: 
8 gruszek
1,5 szklanki płatek owsianych 
1/4 szklanki otrębów 
1/4 szklanki cukru trzcinowego
40 g masła
1 łyżeczka cynamonu

Ciekawe rozwiązanie znajdziecie tutaj 

Przygotowanie: 
Gruszki myjemy, obieramy i wycinamy gniazda, następnie tniemy w dość dużą kostkę i układamy w miseczkach przeznaczonych dopieczenia. W oddzielnej misce łączymy pozostałe składniki i delikatnie rękoma przygotowujemy  kruszonkę, którą posypujemy gruszki. Crumble pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut. 

Jeżeli przygotowujecie takie crumble na deser to świetnie komponują się z gałką lodów - pychota


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Proszę napisać, ile to jest 0/4 szklanki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ups miało być 1/4 szklani zaraz poprawię 😉 dziekuję za wychwycenie błędu. Pozdrawiam

      Usuń