środa, 29 kwietnia 2015

Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem



Znowu lekki obiad albo kolacja. Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem są naprawdę pycha. Do tego sos czosnkowy na jogurcie - pychota. Przepis podłapałam od mojej koleżanki, która przekonała mnie do tuńczyka na ciepło, jednak trochę go zmodyfikowałam i też wyszło pysznie :)

Składniki:
100 g kaszy gryczanej ugotowanej ( 1 torebka)
1 puszka odsączona tuńczyka w sosie własnym
2 duże łyżki otrębów owsianych
2 jajka
1 czerwona cebula
sól i pieprz do smaku

wszystkie składniki znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
W misce połącz kaszę, odsączonego tuńczyka w kawałkach, otręby, jajka, cebulę posiekaną na bardzo drobna kostkę. Wszystko dobrze wymieszaj i dopraw. Kotlety formuj łyżką na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju i smaż z obu stron, aż ładnie się zarumienią. 


Smacznego!

1 komentarz:

  1. super kotleciki!

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/04/konkurs-majowka-z-owocowym-rajem.html

    OdpowiedzUsuń