wtorek, 10 marca 2015

Zawijane daktyle w boczku z mozzarellą




Może nie bardzo postne, bo przystawka idealnie nadająca się do piwa, za to bardzo prosta i pyszna. Słodkie i słone z delikatną nutą wyczuwalnego sera. Jednym słowem - PYCHOTA!

Składniki:  
125 g mozzarelli
20 daktyli
10 plastrów wędzonego boczku

Równie pyszne przekąski tutaj  

Przygotowanie: 
Daktyle oczyszczamy z pestek, nacinając wzdłuż, w środek wkładamy ser  i zawijamy boczkiem ( plaster przecinamy na pół, aby nie był za długi). Przekłuwamy wykałaczką, żeby składniki się nie rozpadły. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 15-20 minut.



Smacznego!

1 komentarz:

  1. bardzo smaczna propozycja :) daktyle w takim wydaniu muszą byc smaczne :)

    OdpowiedzUsuń