piątek, 11 marca 2016

Wielkanocna sałatka z ravioli, brokułem i jajkiem


Wielkanoc za pasem, a my musimy przygotować cały stół pyszności. Moją propozycja jest lekka sałatka z ravioli w kolorach wiosny. 
Porcja na 6 osób

Składniki:
1 duży brokuł
6 ugotowanych na twardo jajek
1 puszka kukurydzy 
pęczek szczypiorku
500 g pierożków ravioli ze szpinakiem i serkiem ricotta 
5 dużych łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
Ravioli gotujemy w lekko osolonej wodzie, wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minut, aż wypłyną. Odsączamy i ostudzamy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy bądź parujemy. W misce łączymy, kukurydzę odsączoną, brokuł, ravioli, posiekany szczypiorek i jajka pocięte na ćwiartki. Wszystko delikatnie mieszamy z majonezem i doprawiamy. 


Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Pyszna sałatka wprost zbliżającą się Wielkanoc! Świetna alternatywa dla klasycznej jarzynowej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna sałatka ! Świetna alternatywa dla jarzynowaej bądź doborowe towarzystwo obok na stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taką sałatkę to chcemy na lunch na uczelnię :D Mniam! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. A gdzie kupujesz ravioli?;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Staram się kupować świeże ravioli na bazarku ale są w większości sklepów w lodówkach.

    OdpowiedzUsuń