Pikantne skrzydełka z cynamonem
Składniki:
2 kg skrzydełek
3 szalotki
4 ząbki czosnku
4 dymki
1 papryczka chilli
1,5 łyżeczki mielonego cynamonu
2 łyżki sosu sojowego
150 g miodu
1 płaska łyżeczka soli
1,5 łyżeczki mielonego pieprzu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki z wyjątkiem skrzydełek blendujemy na gładką marynatę. Taką marynata nacieramy skrzydełka i zostawiamy najlepiej na noc w lodówce, aby ładnie się przegryzły smakiem. Następnie skrzydełka przerzucamy razem z marynata na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy ok 40-50 minut w rozgrzanym piekarniku na 190 C, aż ładnie się zarumienią.
Smacznego!
Wyglądają smacznie<3 Poza tym uwielbiam kurczaczka:D
OdpowiedzUsuńhttp://www.justcleo.pl/2015/12/pastel-outfit-on-gloomy-day.html
Mięso z cynamonem bardzo ciekawie smakuje :) Co prawda kochamy cynamon na słodko ale tak też ujdzie :P
OdpowiedzUsuńUwielbiam mieszanie przypraw korzennych i słodkości z mięsem - smakuje wybornie
UsuńWspaniała i bardzo aromatyczna propozycja :-)
OdpowiedzUsuń