Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym i anchois
Pyszne śniadanie jest podstawą udanego dnia. Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną z anchois, ogórkiem kiszonym i świeżą pietruszką.
Porcja na 4 osoby
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
2 ogórki kiszone
1 cebula dymka
pęczek świeżej pietruszki
anchois do smaku (użyłam 4)
pieprz świeżo zmielony
duża łyżka majonezu
Przygotowanie:
jajka obierz i posiekaj na drobno, dodaj pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka i cebulę, posiekaną pietruszkę i anchois. Wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i dodaj majonez. Delikatnie wymieszaj i smacznego.
Smacznego!
Jak ja ją uwielbiam :D
OdpowiedzUsuńNie wiemy jak smakuje anchois ale kiedyś wydawało nam się obrzydliwe a teraz z ciekawości byśmy spróbowały :D Pasta musi być ciekawa :)
OdpowiedzUsuń