środa, 25 maja 2016

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym i anchois


Pyszne śniadanie jest podstawą udanego dnia. Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną z anchois, ogórkiem kiszonym i świeżą pietruszką. 

Porcja na 4 osoby 

Składniki: 
4 ugotowane na twardo jajka
2 ogórki kiszone
1 cebula dymka
pęczek świeżej pietruszki
anchois do smaku (użyłam 4)
pieprz świeżo zmielony
duża łyżka majonezu

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj

Przygotowanie
jajka obierz i posiekaj na drobno, dodaj pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka i cebulę, posiekaną pietruszkę i anchois. Wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i dodaj majonez. Delikatnie wymieszaj i smacznego.



Smacznego!

2 komentarze:

  1. Nie wiemy jak smakuje anchois ale kiedyś wydawało nam się obrzydliwe a teraz z ciekawości byśmy spróbowały :D Pasta musi być ciekawa :)

    OdpowiedzUsuń