Hiszpańska tortilla ze szpinakiem i szparagami




Takie śniadanie zdecydowanie napędzi Ciebie do pozytywnego myślenia, dzięki czemu dzień będzie udany! Pamiętaj śniadanie to podstawa. Chyba teraz każdy to powtarza ale to prawda.

Składniki: 
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
0,5 czerwonej papryki
duża garść świeżego szpinaku
5 zielonych szparagów
5 jajek
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła klarygowanego

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
Patelnię rozgrzej i dodaj masło.Cebulę posiekaj z czosnkiem i obsmaż, dodaj paprykę posiekaną w drobną kostkę. Następnie wszystko dopraw solą i pieprzem i przeżuć do miski. Szpinak spłucz wrzątkiem, tak aby się skurczył, następnie odsącz i dodaj do miski. W osobnym naczyniu zbełtaj jajka i dodaj do miski. Wszystko starannie wymieszaj i wlej na patelnię, na wierzch połóż umyte szparagi. Całą mieszankę jajeczną smaż na bardzo małym ogniu pod przykryciem, aż wszystko się zetnie ok 10 minut (jednak sprawdzaj). 



Smacznego!



Komentarze

  1. Nie można w sobotni poranek zamarzyć o lepszym śniadaniu, pycha :) Piękne zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Takie śniadanie można jeść codziennie

      Usuń
  2. Jeszcze nie rozpoczęłyśmy sezonu na szparagi i właśnie nabrałyśmy na nie ochotę :) Pieknie i kolorowo! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty