piątek, 6 maja 2016

Hiszpańska tortilla ze szpinakiem i szparagami




Takie śniadanie zdecydowanie napędzi Ciebie do pozytywnego myślenia, dzięki czemu dzień będzie udany! Pamiętaj śniadanie to podstawa. Chyba teraz każdy to powtarza ale to prawda.

Składniki: 
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
0,5 czerwonej papryki
duża garść świeżego szpinaku
5 zielonych szparagów
5 jajek
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła klarygowanego

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
Patelnię rozgrzej i dodaj masło.Cebulę posiekaj z czosnkiem i obsmaż, dodaj paprykę posiekaną w drobną kostkę. Następnie wszystko dopraw solą i pieprzem i przeżuć do miski. Szpinak spłucz wrzątkiem, tak aby się skurczył, następnie odsącz i dodaj do miski. W osobnym naczyniu zbełtaj jajka i dodaj do miski. Wszystko starannie wymieszaj i wlej na patelnię, na wierzch połóż umyte szparagi. Całą mieszankę jajeczną smaż na bardzo małym ogniu pod przykryciem, aż wszystko się zetnie ok 10 minut (jednak sprawdzaj). 



Smacznego!



5 komentarzy:

  1. Nie można w sobotni poranek zamarzyć o lepszym śniadaniu, pycha :) Piękne zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Takie śniadanie można jeść codziennie

      Usuń
  2. Jeszcze nie rozpoczęłyśmy sezonu na szparagi i właśnie nabrałyśmy na nie ochotę :) Pieknie i kolorowo! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń