Hiszpańska tortilla ze szpinakiem i szparagami
Takie śniadanie zdecydowanie napędzi Ciebie do pozytywnego myślenia, dzięki czemu dzień będzie udany! Pamiętaj śniadanie to podstawa. Chyba teraz każdy to powtarza ale to prawda.
Składniki:
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
0,5 czerwonej papryki
duża garść świeżego szpinaku
5 zielonych szparagów
5 jajek
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła klarygowanego
Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Patelnię rozgrzej i dodaj masło.Cebulę posiekaj z czosnkiem i obsmaż, dodaj paprykę posiekaną w drobną kostkę. Następnie wszystko dopraw solą i pieprzem i przeżuć do miski. Szpinak spłucz wrzątkiem, tak aby się skurczył, następnie odsącz i dodaj do miski. W osobnym naczyniu zbełtaj jajka i dodaj do miski. Wszystko starannie wymieszaj i wlej na patelnię, na wierzch połóż umyte szparagi. Całą mieszankę jajeczną smaż na bardzo małym ogniu pod przykryciem, aż wszystko się zetnie ok 10 minut (jednak sprawdzaj).
Smacznego!
Nie można w sobotni poranek zamarzyć o lepszym śniadaniu, pycha :) Piękne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Takie śniadanie można jeść codziennie
UsuńJeszcze nie rozpoczęłyśmy sezonu na szparagi i właśnie nabrałyśmy na nie ochotę :) Pieknie i kolorowo! :D
OdpowiedzUsuńSzalony sezon szparagowy trwa :)
UsuńWspaniały pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń