Kokardki z ciasta francuskiego


 

Kochani to nawet nie jest przepis :), tylko propozycja na szybki efektowny deserek. Sprawdzi się idealnie na niezapowiedzianych gości. Wystarczy w lodówce mieć ciasto francuskie i cukier puder.

Składniki:
ciasto francuskie
żółtko
cukier puder

Przygotowanie:
  1. Ciasto francuskie pociąć na mniejsze kwadraty 3 cm x 3 cm.
  2. Każdy kwadrat ścisnąć na środku, tak aby powstała kokardka.
  3. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
  4. Kokardki posmarować za pomocą pędzla zbełtanym żółtkiem.
  5. Piec w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-25 minut, aż ciasteczka się zarumienią.
  6. Ostudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.


Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych



Komentarze

Popularne posty