niedziela, 24 maja 2015

Śniadaniowa pasta z tuńczyka i twarożku




Idealne rozpoczęcie dnia to dobre śniadanie. Dzisiaj przygotowałam Wam świetną pastę z tuńczyka i twarożku. Przepis jest naprawdę prosty, i szybki w wykonaniu, a to dodatkowy atut kiedy jesteśmy w pośpiechu i śpieszymy się do pracy. Takie kanapeczki możemy zabrać ze sobą bo świetnie spisują się w lunchboxach.

Składniki: 
250 g twarożku półtłustego
100 g tuńczyka w sosie własnym
pęczek szczypiorku
sól i pieprz do smaku

Wszystkie składniki znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
Twarożek dobrze rozdrabniamy widelcem i dodajemy tuńczyka, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa. 



Smacznego!



1 komentarz: