Sałatka z czerwonej kapusty
Wracam do Was po krótkiej przerwie, ostatnio popsuł mi się laptop i żeby coś napisać muszę trochę pokombinować. Za ok 2 tygodnie będę z Wami w stałym kontakcie i przepisy będą umieszczane płynnie :). Dzisiaj przygotowałam sałatkę z czerwonej kapusty. Powiem szczerze, że myślałam, że nic z tego nie będzie, a tu takie miłe rozczarowanie. Mogę powiedzieć, że mi smakowało i mam nadzieję, że i Wam przypadnie ona do gustu. Szczególnie jak kupicie giga głowę kapuchy i zrobicie Wasze danie, a jeszcze trochę zostanie i nie wiecie co z nią zrobić.
Składniki:
1/4 główka kapusty ( ok 400 g)
2 duże jabłka
1 duża czerwona
sok z 1 cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
kilka kropli octu
sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki i wiele innych znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Szykujemy drobno kapustę, skrapiamy ją kilkoma kroplami octu i sokiem z cytryny, delikatnie przemieszajmy. Następnie dodajemy starkowane 2 jabłka bez skórki i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy miód i oliwę, doprawiamy do smaku i mieszamy. Można dodać jeszcze odrobinę cukru ale jeżeli nie chcecie to sam miód wystarczy :)
Smacznego!
Moja ulubiona :-)
OdpowiedzUsuńNigdy nie umiałam zrobić takiej składki, muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńBędzie smakować i jest prosta 😉
UsuńFajny przepis:-). A ta jedna duza czerwona,to pewnie cebula? Pozdrawiam:-).
OdpowiedzUsuńTak właśnie tak 😁. Zaraz poprawiam
Usuń