Pstrąg zawijany w boczek
Mięso i ryba? Tak- pomieszanie smaków, które świetnie ze sobą się zgrywa. Prawda, że ciekawa propozycja? Może sami spróbujecie :)
Składniki :
2 świeże pstrągi (wypatroszone )
8 cienkich plastrów wędzonego boczku
limonka
200 g masła
świeżo mielony pieprz
sól morska
mielona kolendra
Przygotowanie :
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Od środka nacieramy dokładnie pieprzem, solą i zmieloną kolendrą.
Limonkę sparzamy i jedną polówkę kroimy w cienkie plastry. Po 2 plastry wkładamy w rybę. Masło kroimy w cienkie plastry i również umieszczamy w rybie.
Na blasze wyłożonej papierem pergaminowym rozkładamy 4 plastry boczku, a na nim pstrąga i zawijamy boczkiem rybę. To samo robimy z drugą. Z drugiej połówki limonki ścieramy skórkę i posypujemy nią pstrągi. Tak przygotowane ryby układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy ryby do rozgrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy 20-25 min zależy od wielkości pstrąga.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz