Steki z tuńczyka
Dzisiaj na obiad świetna alternatywa dla steków wołowych. Jeżeli lubisz mięso, a niekoniecznie przepadasz za rybą, ten obiad Cię powali na łopatki. Ryby jeść trzeba! I koniecznie spróbuj, za nim powiesz, że nie lubisz.
Porcja dla 2 osób
Składniki:
2 steki z tuńczyka (grubość ok 2 cm, waga jednego ok 180g)
oliwa
sól i pieprz
Przygotowanie:
steki z obu stron dopraw solą i pieprzem oraz starannie wysmaruj oliwą. Odstaw na 15 minut aby przegryzły się przyprawami.
Rozgrzej patelnię grillową i ułóż steki, smaż po 1 minucie z każdej strony, pamiętając żeby w trakcie smażenia steków nie sprawdzać.
Steki świetnie komponują się ze szparagami oraz fasolką szparagową, przygotowaną na parze i zasmażką z bułki tartej.
Idealny obiad na upalne dni :)
Smacznego!
Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Świetnie zastąpią steki wołowe ;) Pycha :)
OdpowiedzUsuńDokładnie i nie tylko wołowe :)
UsuńWołowe na pierwszym miejscu ale te zdecydowanie nie ustępują nim.
OdpowiedzUsuń