Jajecznica w tortilli
Uwielbiam tradycyjną jajecznicę, jednak czasami urozmaicam ją na różne sposoby i przez różne dodatki. Dzisiaj w wersji kanapkowej tortilli.
Przygotuj swoją kanapkę i jedz śniadanie w domu, a nie w fast foodzie :)
2 porcje
Składniki:
2 jajka
pęczek szczypiorku
6 pomidorków koktajlowych
0,5 czerwonej papryki
kilka liści świeżej bazylii
4 plastry wędzonego boczku
2 plastry żółtego sera (może być gouda)
sól i pieprz do smaku
2 placki tortilli
Przygotowanie:
na patelni bez tłuszczu wytop boczek, aby powstał chrupiący bekon. Na pozostałym tłuszczu podsmaż pokrojoną paprykę w małą kostkę oraz pomidorki koktajlowe pokrojone w ósemki. Wszystko podsmaż, aż odparuje woda z pomidorów, dodaj posiekany szczypiorek i bazylię, a następnie zalej zbełtanymi jajkami, dopraw i podsmażaj, aż jajecznica się zetnie.
W między czasie na patelni grillowej podpiecz tortille i ułóż na nich ser oraz bekon, a następnie jajecznicę i zawiń kanapki.
Smacznego!
wooow zjadłabym !
OdpowiedzUsuńPrzepis do wypróbowania :)
UsuńWygląda bardzo smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńNie tylko wygląda :)
UsuńAle pyszności :D
OdpowiedzUsuńU nas w domu nazywamy to sobotnim śniadaniem mistrzów :D Pycha !
OdpowiedzUsuńFakt, to jest śniadanie mistrzów
Usuń