Jajecznica w tortilli


Uwielbiam tradycyjną jajecznicę, jednak czasami urozmaicam ją na różne sposoby i przez różne dodatki. Dzisiaj w wersji kanapkowej tortilli. 
Przygotuj swoją kanapkę i jedz śniadanie w domu, a nie w fast foodzie :) 

2 porcje

Składniki:
2 jajka
pęczek szczypiorku
6 pomidorków koktajlowych
0,5 czerwonej papryki
kilka liści świeżej bazylii
4 plastry wędzonego boczku
2 plastry żółtego sera (może być gouda)
sól i pieprz do smaku
2 placki tortilli

Przygotowanie: 
na patelni bez tłuszczu wytop boczek, aby powstał chrupiący bekon. Na pozostałym tłuszczu podsmaż pokrojoną paprykę w małą kostkę oraz pomidorki koktajlowe pokrojone w ósemki. Wszystko podsmaż, aż odparuje woda z pomidorów, dodaj posiekany szczypiorek i bazylię, a następnie zalej zbełtanymi jajkami, dopraw i podsmażaj, aż jajecznica się zetnie.

W między czasie na patelni grillowej podpiecz tortille i ułóż na nich ser oraz bekon, a następnie jajecznicę i zawiń kanapki. 


Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty