wtorek, 8 listopada 2016

Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem

Kuchnia Polska zdecydowanie powinna królować w naszych domach i na stołach. W ostatnią sobotę uświadamiał nam to sam Karol Okrasa, który wspólnie z gronem przyjaciół i Lidl Polska stworzył nowe dzieło w postaci książki kucharskiej "Kuchnia Polska". 

Dzięki tej nowej lekturze miałam możliwość uczestniczyć po raz kolejny we wspaniałych warsztatach, na których zgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej. 

Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami. 

Wszystkie te przepisy dostępne są własnie w tej książce, którą możecie już mieć od czwartku 10.11.2016r. wystarczy, że skoczycie na zakupy do Lidl Polska :) 

Zdecydowanie ten egzemplarz książkowy powinien znaleźć się w każdym domu. 


















1 komentarz:

  1. Wspaniałe warsztaty. Kuchnia polska jak najbardziej ! Czasami zapominamy jakie wspaniałe danie zakorzeniły się w naszej tradycji :}

    OdpowiedzUsuń