Miłość do czekolady - Wygraj VOUCHER do Pijalni Czekolady Wedla
Chyba każdy lubi czekoladę, przynajmniej Ja nie znam osoby, która by jej odmówiła na dłuższy czas. Często sięgamy po nią ze względu na jej nieziemski smak, na poprawę humoru, z okazji powodzenia, świętowania czy po prostu bo ją kochamy :)
Ostatnio miałam okazję odwiedzić Pijalnię Czekolady Wedel przy ul. Pięknej 18 w Warszawie. To jedna z nowo otwartych Pijalni. Jeżeli macie chwilę i nie wiecie gdzie pójść na dobry deser czy lunch koniecznie do niej wpadnijcie.
To miejsce jest bardzo przytulne mimo ogromnych przeszklonych ścian poczujesz się w nim bardzo intymnie. Obsługa jest miła, dzięki czemu dodaje to dodatkowego klimatu, wręcz rodzinnej atmosfery. Wchodząc tam pierwszy raz miałam wrażenie, że znamy się wszyscy od bardzo dawna, a wybór menu to czysta poezja. Kelnerzy doradzają i nie tak od niechcenia, tylko z wielką profesją znają się na Twoich kubkach smakowych i od razu wiedzą co Tobie przypadnie do gustu, a co nie.
Po wizycie w tym czekoladowym miejscu na pewno trochę odłożyłam zapasu. Spróbowałam tam tylko kilku pyszności i wszystkie mogę śmiało Wam polecić.
Zjadłam tam między innymi:
Na początek paluszki ptysiowe z kremem czekoladowym i karmelowym, dla tych co uwielbiają białą czekoladę do picia na ochłodę z torcikiem Wedlowskim i lodami orzechowymi, słodki i przepyszny. Dla złagodzenia słodyczy lemoniada grejpfrut i cytryna, a do tego Trio degustacyjne. Jako główny deser wcinałam bezę z kremem mascarpone, truskawkami i puree z marakui oraz deser bezowy z kremem orzechowym, powidłami śliwkowymi i nutą cynamonu. Między podaniami miałam okazję degustować praliny ręcznie robione.
Pewnie myślicie jak to wszystko zjadłam? Miałam pomocników, którzy również degustowali i wyrażali swoją opinię. Dzięki Nim jeszcze bardziej zachęcam Was do odwiedzenia Pijalni Czekolady na Pięknej w Warszawie :)
KONKURS!
Jeżeli marzy Ci się spędzić wolny czas w Pijalni Czekolady Wedel? Weź udział w konkursie, wykonaj zadanie i wygraj VOUCHER o wartości 100 zł Do Pijalni Czekolady na ulicy Pięknej 18 w Warszawie.
Zaproszenia można zrealizować w wybranych Pijalniach Czekolady, lista dostępna tutaj:
Wystarczy, że w komentarzu pod postem opiszesz jak bardzo kochasz czekoladę, zrobisz niezłe foto i pokażesz Nam Swoją Miłość do czekolady.
Na facebooku Niezły Młynek opublikujemy galerię z Waszymi pracami, a najciekawsza historia zgarnia VOUCHER!
Konkurs trwa od 23.09.2016r - 30.09.2016r do godziny 23.59 Zwycięzcę wyłoniony 01.10.2016r
Zwycięzca będzie proszony o kontakt mailowy kloss.katarzyna@gmail.com i przesłanie danych potrzebnych do wysyłki nagrody.
Bardzo proszę o podpisanie się :) jeżeli piszesz komentarz anonimowy, to proszę o podanie adresu email w komentarzu.
REGULAMIN KONKURSU ,,Miłość do Czekolady"
§ 1
Postanowienia ogólne
1. Niniejszy Regulamin określa warunki uczestnictwa i zasady przeprowadzania Konkursu pod nazwą ,,Miłość do Czekolady" (w dalszej cześć zwany „Konkursem”).
2. Organizatorem Akcji jest Niezły Młynek - niezlymlynek.blogspot.com
3. Obsługę techniczną Akcji będzie prowadziła 24/7Communication Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie (00-236) przy ulicy Świętojerskiej 5/7, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000037818, NIP: 118-15-75-985, kapitał zakładowy: 50 000 zł (Koordynator), działająca na zlecenie E.Wedel.
4. Celem Konkursu jest wyłonienie 1 zwycięzcy.
5. Konkurs prowadzony jest poprzez stronę internetową pod adresem www.niezlymlynek.blogspot.com (zwana w dalszej części „Stroną WWW”).
6. Uczestnikami Konkursu mogą być wyłącznie konsumenci w rozumieniu prawa, posiadający adres do doręczeń na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej i pełną zdolność do czynności prawnych (zwani w dalszej części „Uczestnikami”).
7. Przystąpienie do udziału w Konkursie jest równoznaczne z akceptacją niniejszego Regulaminu i zobowiązaniem do przestrzegania jego postanowień.
8. Przystąpienie do udziału w Konkursie jest równoznaczne z wyrażeniem przez Uczestnika zgody na przetwarzanie jego danych osobowych przez Organizatora, będącego administratorem danych osobowych w rozumieniu, w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych(Dz. U. 1997 nr 133 poz. 883).
9. Organizator informuje, iż dane osobowe Uczestników, uzyskane w trakcie trwania Konkursu, będą przetwarzane wyłącznie w związku z przeprowadzeniem Konkursu, a ich podanie jest niezbędne do udziału w Konkursie, przede wszystkim do przyznania i wydania nagród.
10. Uczestnik ma prawo do wglądu do swoich danych, do ich poprawiania oraz żądania zaprzestania ich przetwarzania.
§ 2
Przebieg konkursu
1. Konkurs rozpoczyna się dnia 23.09.2016 r. i trwa do dnia 30.09.2016 r.
2. W trakcie trwania konkursu Organizator opublikuje na stronie WWW post dotyczący Konkursu.
3. Organizator nagrodzi 1 osobę, która opisze w komentarzu pod postem w kilku zdaniach swoją miłość do czekolady i prześle zdjęcie to ukazujące na adres mailowy kloss.katarzyna@gmail.com Wartość zestawu wynosi 100 zł (sto złotych).
4. Zwycięzca Konkursu otrzyma nagrodę (zwaną w dalszej części „Nagrodą Główną”) składającą się z nagrody rzeczowej – voucheru do Pijalni Czekoladay E.Wedel.
5. Nagroda jest niepodzielna. Rezygnacja przez Zwycięzcę Konkursu z któregokolwiek z elementów Nagrody Głównej jest równoznaczna z rezygnacją z pozostałych.
6. Zwycięzca w przypadku, gdy zaistnieje taki obowiązek zgodnie z art. 30 ust. 1 pkt 2 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych z dnia 26 lipca 1991 roku (Dz.U. nr 14 poz. 176 z 2000 r.), po otrzymaniu Nagród obliczy, pobierze i odprowadzi do właściwego Urzędu Skarbowego zryczałtowany podatek dochodowy od wartości Nagrody w wysokości 10%.
7. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za brak możliwości przekazania Nagrody z przyczyn leżących po stronie Uczestnika, a w szczególności w przypadku: podania danych po upływie wyznaczonego terminu,
2.6.1. podania błędnych danych,
2.6.2. nie podjęcia wysłanej paczki w terminie.
8. Nagroda zostanie dostarczona przez Organizatora za pośrednictwem przesyłki kurierskiej.
9. Nagrody zostaną wysłane w terminie 30 dni roboczych od daty zakończenia konkursu.
§ 3
Postępowanie reklamacyjne
1. Wszelkie reklamacje dotyczące przebiegu Konkursu mogą być składane przez Uczestników drogą e-mailową na adres: magdalena.ciesielska@247.com.pl. W tytule wiadomości należy napisać: „Konkurs – Pijalnie” reklamacja. Wiadomość e-mailowa może być wysłana w terminie od dnia rozpoczęcia Konkursu, jednakże nie później niż 14 dni od zakończenia konkursu.
2. O zachowaniu terminu zgłoszenia reklamacji decyduje data wysłania wiadomości email.
3. Reklamacja powinna zawierać żądanie określonego zachowania się przez Organizatora. Reklamujący zobowiązany jest wraz z reklamacją przytoczyć wszystkie okoliczności faktyczne bądź prawne uzasadniające żądanie.
4. Złożone reklamacje będą rozpatrywane przez Organizatora niezwłocznie, jednakże nie później niż w terminie 7 (siedmiu) dni roboczych od daty otrzymania reklamacji. Przy rozpoznawaniu reklamacji Organizator opiera się na treści Regulaminu oraz przepisach kodeksu cywilnego.
5. Zainteresowani zostaną powiadomieni o sposobie rozpatrzenia reklamacji e-mailem najpóźniej w ciągu 14 (czternastu) dni roboczych od daty rozpatrzenia reklamacji.
§4
Postanowienia końcowe
1. Regulamin Konkursu dostępny jest na Stronie WWW konkursu.
2. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany postanowień Regulaminu w razie zmiany przepisów prawnych lub z innej ważnej przyczyny pod warunkiem, że wprowadzone zmiany nie naruszą praw nabytych przez Uczestników w toku Konkursu.
3. Zmiany Regulaminu publikowane będą na Stronie WWW i wchodzą w życie z dniem publikacji.
4. Zgłoszenia do Konkursu nie spełniające wymogów określonych w Regulaminie, tj.: zgłoszenia niepełne, przerwane, zawieszone, zniekształcone, nienależytej jakości lub o takich parametrach technicznych, które uniemożliwiają lub istotnie utrudniają ich czytelność, możliwość weryfikacji umieszczonych na nim danych bądź opublikowane drukiem są nieważne i zostaną wykluczone z Konkursu, o czym uczestnik zostanie poinformowany w drodze mailowej.
5. Organizator ma prawo w każdym momencie trwania Konkursu wykluczyć z udziału w Konkursie Uczestnika (w tym odmówić mu przyznania nagrody), w stosunku do którego powziął uzasadnione podejrzenie o działania sprzeczne z Regulaminem.
6. Wszelkie informacje o Konkursie dostępne w materiałach reklamowo-promocyjnych mają charakter jedynie informacyjny. Wiążącą moc prawną mają wyłącznie postanowienia Regulaminu.
To ciasto nie pyta, to rozumie. Ktoś o tym serniki powiedział że to czekoladowe niebo. Sernik na czekoladowym spodzie, z karmelowa czekoladą i ta polewa miodowo-cynamonowo-czekoladowa!!! Czekolada x 3 = 😇❤❤❤💞
OdpowiedzUsuńInga Maria Ma
Czekolada i karmel 😍 LOVE
UsuńMiłość do czekolady wyraziłam w pięknym i maksymalnie czekoladowo-kakaowym brownie.
OdpowiedzUsuńCiacho powstało z myślą osłodzenia ostatniego dnia lata oraz zbliżającego się ciężkiego czasu, jakim jest jesień.
Miłość do czekolady nie przemija, ta miłość trwa wiecznie, nieważne co by się działo!
P.S. Zdjęcie udostępniam w komentarzu pod postem na Facebook'u
Miłości do czekolady jest wieczna 😉 to prawda
UsuńCzekolado, o czekolado!
OdpowiedzUsuńKalorii masz wiele i boję się oznak Cię jedzenia na ciele,
ale kusisz mnie wdziękiem, aksamitem, powabem!
Rozpływasz się w ustach i kubki smakowe rozpieszczasz
jesteś pralinką, napojem, chrupiącą kosteczką!
Zakochałam się od kęsa pierwszego i dziś jedzenie mi już nie wystarcza!
Chcę byc czekoladowym cudotwórcą, więc chodzę na słodkie warsztaty (co przedstawiłam na przesłanym zdjęciu)!
Kocham Cię moja słodyczy! :)
Jakie to czekoladowe i prawdziwe :D
UsuńJa kocham czekoladę, za to,że jest słodka, czasem mleczna, i oczywiście poprawia mi humor kiedy jestem smutna. Czekoladę wykorzystuję na różne sposoby, np. sernik na sucharkowo-czekoladowym spodzie, ciasta polane czekoladą, ciasteczka z polewą czekoladową, lody czekoladowe itp. Pychota ....
OdpowiedzUsuńJa polecam swój przepis na wybuchowy deserek z czekoladą.
WYBUCHOWY DESEREK Z CZEKOLADĄ
Składniki:
Galaretka kawowa:
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru
3 łyżki likieru kawowego
Masa:
3 żółtka
2 łyżeczki cukru pudru
100ml śmietany 30%
100g masła
100g czekolady deserowej
100g białej czekolady
Owoce:
3 kiwi
1 granat
WYKONANIE:
1. Galaretka kawowa
Kawę rozpuszczalną zalać wrzątkiem (250ml), dodać żelatynę, cukier i likier kawowy. Dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia.
Zimną galaretkę rozlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki.
2. Masa
Żółtka ubić z cukrem pudrem na parze i dodać masło, wyrobić na jednolitą masę i podzielić na dwie części. Do jednej z części dodać rozpuszczoną białą czekoladę a do drugiej czekoladę deserową. Śmietanę ubić, podzielić na dwie części a następnie dodać do każdej z mas czekoladowych.
3. Do pucharków z galaretką kawową dodać warstwami: owoce granatu, połowę masy z czekolady deserowej, owoce kiwi pokrojone w kostkę, drugą połowę masy z czekolady deserowej, kolejną porcję granatu, i masę z białej czekolady. Wierzch deseru udekorować kawałkami kiwi.
4. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
linka2107.88@o2.pl Ewelina
Przepis wystrzałowy :)
UsuńCzym jest dla mnie czekolada?
OdpowiedzUsuńCzym jest dla mnie czekolada?
Ten, kto to pytanie zada,
musi nie znać mnie zupełnie,
skoro nie wie. Lecz ja spełnię
tu jego wiedzy pragnienie
i definicję wymienię.
Czekolada to pociecha:
po różnych życiowych grzechach,
wpadkach, smutkach oraz wtopach
to ona mi daje kopa
do działania, do poprawy!
Bo bez niej nie ma zabawy!
Czekolada to nagroda,
co smaku zwycięstwu doda!
Czekolada to wyzwanie
- nie zjeść kostek, patrząc na nie!
Czekolada to zagadka:
co skrywa tabliczka gładka?
Bakalie, a może kremy?
Nie dowiemy się, nim zjemy... ;)
Czekolada to podnieta
dla kobiety i faceta,
zjadasz kostkę, wnet poczujesz,
że w środku ogniem buzujesz
najprawdziwszej namiętności
i żar w żyłach Twoich gości...
Czekolada to smakołyk.
Człowiek, choć biedny i goły,
dla niej gotów sprzedać duszę...
Och, zjeść zaraz kostkę muszę! ;)
P.S. Foto wrzucam na FB! :) I pozdrawiam słodko!
Dziękuję za zgłoszenie :)
UsuńKocham czekoladę ponieważ...
OdpowiedzUsuńW-iele rozkoszy daje, świat piękniejszym się staje
E-ndorfin dużo produkuje i od razu super się czuję
D-użo przyjemności jest w tej małej słodkości
E-nergia od rana, gdy czekolada do płatków dodana
L-ekiem jest na całe zło - czekolada to jest to! <3
Justyna Tyśka
tyskatyska88@gmail.com
Świetnie ujęte :)
UsuńPyszne jedzonko!!! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com
Bardzo dziękuję :)
UsuńCzekolado! – kocham Cię nad życie!
OdpowiedzUsuńBez Ciebie smutne byłoby moje życie.
Dajesz mi energię do działania
I trudów codziennego życia pokonywania.
Choć zjadam cię prawie codziennie
I czasem przyprawiasz mnie o mdłości,
Kiedy pochłaniam Cię w przesadnej ilości,
To i tak jesteś moją najwspanialszą miłością.
Nie jestem w stanie oprzeć się twej delikatności,
Dlatego z Tobą serwuję przepyszne desery
Lecz nie tylko sobie, ale też dla gości!
W galerii zobaczycie własnoręcznie wykonane przeze mnie słodkie, pomarańczowe kruche krówki w gorzkiej czekoladzie i rozmaitymi dodatkami, dlatego opiszę jak je przygotowuję. :) Właśnie taka jest moja miłość do czekolady i słodkości!
Krówki:
- szklanka mleka (150 ml)
- szklanka cukru (150 ml)
- sok z połowy pomarańczy (nie ważne jak duża, im większa tym więcej smaku i aromatu)
Polewa:
- gorzka czekolada (ze względu na to, że wnętrze będzie słodkie, musi być zachowany kontrast – w tym przypadku będzie to gorzka czekolada)
Dodatki (zazwyczaj to co mam pod ręką):
- kawa rozpuszczalna
- chili
- brązowy cukier, z którego robię karmel
- musli, z którego wykorzystałem kandyzowane owoce ananasa i papai, płatki kokosa oraz ryżowo-pszenne płatki musli.
Przygotowanie:
Gotuję mleko, cukier i sok z pomarańczy na bardzo mały ogniu w rondelku. Tak długo aż otrzymam krówki. Czyli jak długo?! Tak długo, aż całość zgęstnieje i pomimo częstego mieszania i zdjęcia rondla z zawartością z ognia masa zacznie (nazwijmy to) pompować się. Tak jakbyśmy robili masę kajmakową, ale jeszcze dłużej.
Powstałą kruszącą się masę upycham w foremki do kostek lodu i wstawiam na 5 minut do zamrażarki lub lodówki.
Następnie wykładam moje krówki na denko pokryte folią spożywczą i oblewam uprzednio rozpuszczoną (w kąpieli wodnej) gorzką czekoladą i dekoruję dodatkami.
Gotowe! Zobaczcie jak prezentują się na zdjęciach!
P.S. Zdjęcie załączam również pod postem konkursowym na facebooku.
Marek Milewski
milewskimar@wp.pl
Uwielbiam takie połączenia :D
UsuńDzień dobry :) Zgłaszam się do konkursu i zgodnie z poleceniem przedstawiam w kilku zdaniach swoją miłość do czekolady :)
OdpowiedzUsuńMoja miłość do czekolady bez cienia wątpienia
to miłość od pierwszego wejrzenia.
Bo gdy tylko ją ujrzałam,
z zachwytu wprost oniemiałam.
Taka opalona, słodka i pachnąca,
aż spociłam się z gorąca.
A ona odkrywała przede mną swoje oblicza,
a ma ich tyle, że chyba nie zliczę.
Raz była mleczna, biała, gorzka, innym razem bąbelkowa,
zachwycała mnie sobą wciąż od nowa.
Ubrana w orzechy, rodzynki, czasem w wiórki kokosowe,
przyprawiała mnie o doznania nowe.
W tabliczce czy też do picia,
nie wyobrażam sobie bez niej życia.
Kocham ją od lat bezgraniczną miłością
i obdarzam niezwykłą czułością.
Nie mogłam się doczekać, by w końcu zanurzyć w niej swe usta.
Ach! Cóż to była za słodka rozpusta!
Do dziś tę miłość pielęgnuję
i swą czekoladę codziennie kosztuję.
Rozkosznie pieści moje podniebienie,
na żadną inną słodycz czekolady nie zamienię. :)
e-mail: ters456@onet.pl
Ps. Zdjęcie opublikowane na facebooku przez moją córkę. (nie posiadam konta)
To jest prawdziwa miłość :D
Usuń