niedziela, 21 sierpnia 2016

Pudding chia z malinami


Jeżeli lubisz lekkie desery, tan na pewno Tobie posmakuje. 

Porcja 2 desery 

Składniki: 

1 szklanka mleka kokosowego
0,5 szklanki nasion chia
3 łyżki syropu klonowego

300 g świeżych malin
3 łyżki miodu (użyłam faceliowego)
1 banan 

Przygotowanie: 
w słoiku połącz mleko kokosowe, nasiona i syrop klonowy. Słoik zamknij i wszystko dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 4-5 h. Maliny zblenduj z miodem na gładką masę. 
W szklance ułóż banana przy ściance przeciętego na pół, nałóż następnie do połowy szklanki pudding chia, i zalej malinami. 
Wszystko udekoruj owocami i mięta (użyłam jagody, mogą być maliny, truskawki, ....)



Smacznego!

3 komentarze:

  1. Też ostatnio robiłam pudding Chia, ale w troszkę innym wydaniu :D Następnym razem spróbuje Twojego przepisu z malinami <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochamy ten pudding! I do tego bardzo efektownie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń